دانشمندان همیشه در پی وسیلهای بودهاند که بدون نیاز به انرژی خاصی بتواند روشنایی و روزنه امیدی در شرایط بحرانی ایجاد کند. طی دهههـای اخیر درکشـورهای پیشرفتـه طرحی ارائه شـد که مورد استقبـال بسیاری از کارشنـاسان ایمنی قرار گرفت. این طرح نسبت به سایر روشهـای موجود کمهزینه بوده و در عیـن حال از ویژگیهای خاصی بهرهمند است. این ابتکار جدید استفاده از مواد شبتاب یا فسفرسانس میباشد.
اکنون تابلوها و علائم شبتاب در مکانهای عمومی کشورهای توسعهیافته بکار گرفته میشود که از جمله آنها : فرودگـاه فرانکفورت – فرودگـاه شارل دوگـل پاریس – متروی مادرید – متروی آمستردام- مرکز تجارت جهانی نیویورک و سایر اماکن سیاسی و امنیتی مهم دنیا میباشد. این علائـم در وسایط حمل و نقل عمومی مانند: کشتیها و هواپیمـاها نیز کاربرد دارد. به طور مثـال این علائـم در بیش از 500 فروند هواپیمای ایربـاس و بوئینگ به کار گرفته شده است. در 20 آوریل 2001 وزارت امنیت ملی و وزارت عمران چین استفاده از تابلوها و علائم شبتاب را تصویب و آن را به سازمان آتشنشانی هم ابلاغ کردنـد. چینیها این علائم را در پروژه بازسازی میدانTian An men ، تالار بـزرگ چیـن – بـرج Jin mao و برج تلویزیـونی Orient Pearl شانگهـای نیز استفاده کردند.
در حادثه یازده سپتامبر پس از برخورد هواپیماها با برجهای دوقلو و قطعشدن برق، پلههای اضطراری در تاریکی کامـل فرو رفت، اما به دلیل استفـاده از علائـم شبتـاب و تأمین حداقـل نور موردنیـاز 18000 نفر از ساکنان موفق به فرار و نجات جان خود شدند. نمیتوان تصور کرد که اگر پلههای خروج فاقد تابلـوها و علائـم شبتاب بودند، با هجـوم جمعیت وحشتزده که هیچچیز و هیچجـا را نمیتوانستند ببینند، چه اتفاقی میافتاد.